cursussen Maleis op locatie

Wil je tijdens je vakantie op de Molukken makkelijker met de lokale bevolking kunnen praten? Of vind je het leuk om met  familie hier in Nederland in het Maleis te kunnen communiceren? Dan zijn de cursussen Maleis van de stichting Rhythm of Maluku* iets voor jou. Meld je aan!

De stichting Rhythm of Maluku biedt twee cursussen op locatie aan: de beginnerscursus Maleis en een vervolgcursus. Bijzonder is dat jij door je aan te melden kan mee bepalen of de cursus bij jou in de buurt/regio gegeven wordt.

Beginnerscursus
De cursus bestaat uit 10 lessen van elk 2 uur. Behalve aandacht aan de noodzakelijke grammatica zal de woordenschat flink uitgebreid worden en op een speelse manier getoetst worden door lees- en luisteroefeningen. Tijdens de lessen zullen verschillende onderwerpen aan de orde komen. Denk aan praktische zaken, zoals kennismaken, de weg vragen, boodschappen doen, eten en drinken, tellen, en klokkijken. Maar ook zaken als reizen op de Molukken, het dagelijkse leven in de kampong, het lezen van recepten maar ook onderwerpen als het onderwijs en arbeid komen tijdens de cursussen aan bod.

We werken met fotomateriaal, plattegronden, gedichten, pantuns, uitdrukkingen en Molukse liedjes zoals de traditionele lagu-lagu. Verder is er ook aandacht voor sms-taal en Facebookberichten.
De cursus zal gericht zijn op basiskennis van het Maleis zoals die door de 1e generatie Molukkers in NL werd gesproken. Ook zal aandacht geschonken worden aan het Maleis wat nu op de Molukken gehanteerd wordt.

Docent Joop Pattinasarany
Het cursusmateriaal is ontwikkeld door Joop Pattinasarany die in opdracht van Rhythm of Maluku ook als docent zal optreden. Joop Pattinasarany is een ervaren taaldocent op het ROC in Amsterdam en verzorgt reeds sinds 6 jaren cursussen Maleis. Vanwege de grote belangstelling voor de cursussen Maleis komt er binnenkort een tweede ervaren docent bij.

Minimum aantal cursisten
Het minimum aantal cursisten is 10 en het maximum aantal is 20 deelnemers. Minimumleeftijd is 16 jaar. Een aantal van 10 deelnemers is vereist wil Rhythm of Maluku de cursus op locatie kunnen aanbieden.

Lesgeld
Het lesgeld voor de cursus basiskennis Maleis is 150 euro voor 10 lessen van 2 uur (inclusief lesmateriaal). Het cursusgeld moet worden voldaan een paar weken vóór de start van de cursus.

Cursus op locatie
De vraag naar de cursussen is groot en Rhythm of Maluku is bezig de vraag te koppelen aan geschikte locaties. Daarbij hanteren wij de strikte eis dat er per locatie minimaal 10 betalende deelnemers moeten zijn wil de betreffende cursus op die locatie ook kunnen plaatsvinden.

Aanmelden
Je kunt je voor een cursus aanmelden en voor een gewenste locatie via de volgende link:
http://rhythmofmaluku.org/?page_id=564

Vervolgcursus
Op verzoek worden er ook vervolgcursussen georganiseerd en gegeven. 
Het minimum aantal lesbijeenkomsten van 2 uur is 5 en het maximum is 10, dit in overleg met de deelnemers. Prijsindicatie 75 – 150 euro afhankelijk van aantal deelnemers, locatie en aantal lessen.
Doorgaans is deze cursus een vervolg voor cursisten die de beginnerscursus hebben gevolgd. 

voor extra info:
Interesse of wilt u de mogelijkheden bespreken? Schrijf ons: cursusmaleis@rhythmofmaluku.nl

of meld u aan voor de cursussen via de link Aanmelden

*Rhythm of Maluku gebruikt de ontvangen lesgelden voor activiteiten die passen binnen de doelstellingen van Rhythm of Maluku. In het verleden is door Joop Pattinasarany en zijn toenmalige cursisten 3300 euro gedoneerd aan goede doelen, waaronder microkredietprojecten op de Molukken en goede doelen in Nederland. (Stichting Domiliana Bibliotheek Molukse Kerken en Maluku Cinema).

Reageren is niet mogelijk