Ons team

JoopDari bahasa kenal bangsa….  aan de taal herken je een volk

Molukkers hebben te maken met verschillende talen, variërend van Bahasa Tanah, Ambons Maleis, Moluks Maleis tot Bahasa Indonesia. Hier in Nederland dreigt het Moluks Maleis te verdwijnen. Tegelijk zie je een groeiende vraag naar het leren ervan. Bijvoorbeeld doordat veel jongeren tijdens een bezoek aan de Molukken kennis maken met het Maleis dat op straat en in kampongs gesproken wordt. Stichting Rhythm of Maluku.nl wil hierop inspelen door lessen Maleis aan te bieden. Sinds 2010 verzorg ik deze lessen in voornamelijk Amsterdam en Ridderkerk aan zowel volwassenen als kinderen. Vanaf februari 2015 onder de vlag van Stichting Rhythm of Maluku.nl.

Naast het geven van lessen Maleis verzorg ik ook workshops koken. Hier gaat het om het leren maken van Moluks-Indonesische gerechten en hapjes. Net als taal een belangrijk onderdeel van de Molukse cultuur en identiteit.

Joop Pattinasarany

 

IMG_4282

Waarom ik bij Stichting Rhythm of Maluku.nl zit? Rhythm of Maluku wil voor de Molukkers zowel in Nederland als op de Molukken of waar dan ook op de wereld wat betekenen. Stichting Rhythm of Maluku.nl richt zich daarbij op vele zaken zoals cultuur èn muziek. Als muzikant en zanger spreekt mij dat erg aan.

Alex Pattipeiluhu

 

 

steveHet is bijna 65 jaar geleden dat onze (groot)ouders in Nederland zijn aangekomen. Niet uit vrije wil, maar op “dienstbevel” werden zij naar Nederland ingescheept. Het culturele erfgoed dat zij hebben meegenomen uit de Molukken moet bewaard blijven, zodat onze (klein)kinderen over 60 jaar nog precies kunnen navertellen waar zij vandaan komen en hoe de Molukse gemeenschap in Nederland is ontstaan.

Ik heb er vertrouwen in dat Stichting Rhythm of Maluku een steentje kan bijdragen aan het behoud van ons culturele erfgoed en onze identiteit.

Steve Inoeng

(secretaris Stichting Rhythm of Maluku.nl)

 

IMG_4357

Waarom juist Rhythm of Maluku.nl?

Om samen en met Molukkers voor de Molukken te zijn.
Ik wil hier mijn steentje aan bijdragen.

Marius Maturbongs

(penningmeester Stichting Rhythm of Maluku.nl)

 

Panus

Schouder aan schouder staan we samen sterk!

Panus Ubjaan

(bestuurslid RoM.nl):

 

 

 

 

Polly

Irama dari Maluku > Dari buah dikenal pohonnya!

Polly Roemloes

 

 

 

 

IMG_4356

Mijn moeder komt uit het dorp Tiouw – eiland Saparua ………

Mijn vader komt uit het dorp Abubu – eiland Nusalaut ……….

Agoes Peilouw

(voorzitter Stichting Rhythm of Maluku.nl)