Recept Ikan Bali

Ikan BaliIngrediënten:
500 gram gebakken makreel, 1,5 ui, 2 eetlepels sambal, 3 à 4 rode lombok rawit, 4 teentjes knoflook, 1.5 theelepel trassi, 3 blaadjes salam, 3 blaadjes djerukpurut, 1/2 kopje ketjap benteng manis, scheutje azijn, kopje water.

Gebakken makreel in moten van ongeveer 5cm bakken in olie of bestellen bij de visboer. In de vijzel het volgende fijnwrijven: ui, knoflook, sambal, lombok rawit en trassi. Het geheel van de boemboe fruit u in de olie samen met de salam en de djeruk purut. Hieraan de ketjap, kopje water en het scheutje azijn toevoegen. Doe voorzichtig de vis er bij en eventueel suiker en zout naar smaak. Laat het gerecht even lekker doorsudderen.

Serveer met Rijst en komkommer.

Selamat makan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *