Het geheim van The Brothers Timisela

Dit is het verhaal van twee broers. Die ieder hun eigen leven leiden. En over hoe zij elkaar in balans houden. Dan worden ze door het lot gedwongen samen een reis af te leggen. Het blijkt een bijzondere tocht met persoonlijke verhalen over offers, tegenslagen en overwinningen. Hoe overleven de…

Lees meer…

Songs from Maluku

WWW.LAGU2.NL This site contains songs from the Moluccas Islands, also known as the ‘spiced islands’.

‘Spiced’ because nutmeg and cloves are native to the Maluku Islands in Indonesia, and are commonly used as a spice. Cloves are now commercially harvested primarily in Indonesia, India, Madagascar, Zanzibar, Pakistan, Sri Lanka—and the largest producer, Pemba Island, just off the coast of Tanzania.

These traditional songs, “lagu-lagu Maluku”, from the Maluku Islands, usually “sing a longs” by the Moluccan community, on different occasions from wedding to funeral.

Mostly played with traditional instruments:

Tifa: Moluccan drum
Totobuang: metal gong kettles which are laid horizontally upon a rack
Guitar
Violin
Flute

Mollucan Moods project

MOLUCCAN MOODS was een succesvolle reeks Molukse groepenpresentatie in de periode 1982-1984. De 1e groepenpresentatie vond van februari tot en met september 1982 één keer per maand plaats in Paradiso te Amsterdam. De initiatieven en organisatie waren in handen van een werkgroep bestaande uit 3 leden; Eddy Tutuarima, Zeth Mustamu…

Lees meer…

Muziek & Theater Delta Dua

delta_dua_logo_large_zwarte_boventekst2
DeltaDua ontwikkelt crossculturele theater- en muziekproducties die historische banden hebben met Indonesie en in het bijzonder met de Molukken. De producties zijn geënt op levensverhalen, volksverhalen, traditionals, werken van Indonesische/Molukse en Nederlandse schrijvers. We proberen uitwisseling tot stand te brengen tussen theatermakers, musici, schrijvers en vormgevers via (internationale) coproducties en workshop-programma’s. Onze producties zijn multidisciplinair. Muziek, zang, tekst en verhalen zijn de bouwstenen voor onze theater- en muziekconcerten en we proberen ze voor een breed publiek in het hier en nu te plaatsen.
Voorstellingen van Delta Dua